Margajansen Aromatherapie
Image default
Dienstverlening

Alles over een Perilex-systeem

 

Een Perilex-systeem geeft je de optie om apparatuur dat meer vermogen vraagt aan te sluiten. Hierbij worden apparaten bedoeld zoals krachtstromen, kookgroepen, stopcontacten en stekkers. Perilex heeft 2 verschillende soorten varianten. een 16A en een 25A uitvoering.

Hierbij is het handig om te onthouden dat een 16A uitvoering, de wandcontactdoos is het stekkercontact van de aarde een platte pin. Bij de 25A wandcontactdoos is het juist verticaal.

perilex aansluiten doe je zo

Als eerst zorg je ervoor dat het gebied waar je gaat werken spanningsloos is. Dit doe je door de hoofdschakelaar of installatieautomaat om te zetten. Zo kan je zonder gevaar en zonder risico te werk. Om zeker te zijn dat de spanning weg is, kan je met een spanningszoeker testen of het echt spanningsvrij is.

De volgende stap is niet altijd noodzakelijk maar indien nodig, moet je het snoer ontmantelen met een kabelmesje. Met dat kabelmesje kan je ervoor zorgen dat alle losse aders tevoorschijn komen. Dan is een striptang noodzakelijk. Dat kan helpen om een ader(s) voldoende lang te maken. Wanneer er een kans is dat je met water in aanraking komt terwijl je je klusje doet, schaf je een wartel aan. De wartel wordt op de kabel geschoven zodat het waterdicht wordt.

Het volgende is om de draden op de wandcontactdoos aan te sluiten. Wanneer dat is gedaan en je hebt gecontroleerd dat elke ader correct is geplaatst, schroef je de schroefjes op het wandcontactdoos geschroefd.

Het wandcontactdoos element wordt in de perilex inbouwdoos geschroefd met de schroeven in de bevestigingspunten geconformeerd. 

Wat kost een perilex aansluiting

Waar je op moet letten met het aanschaffen van een perilex is dat de kosten zeer kunnen variëren. Je moet opletten wat de huidige aansluiting in je huis is, wat je mist of wat je wil verbeteren (vervangen). Daarop kan je dan een schatting maken wat de kosten gaan zijn. andere punten dat een rol kan spelen van de kosten is bijvoorbeeld of er al een aparte groep beschikbaar is in de meterkast of dat er een moet worden aangelegd, of er verzwaring van het stroomnet nodig is of niet, is er een 1 fase of 3 fase groepenkast nodig en of er een stopcontact of wandcontactdoos gewild is. 

Daarbij kan je ook kiezen tussen een uurtarief of de totale kosten in een keer. De tarieven kunnen verschillen tussen €10 en €225.