Bank kopen? Tips om rekening mee te houden
Bij het aankopen van een nieuwe bank haal je direct één van de meest prominente meubels in huis. Extra reden dus om goed na te denken wat je eigenlijk wilt. En daarbij kan een beetje hulp soms beste handig zijn! Daarom de 5 belangrijkste tips voor wie een bank kopen gaat.
Door het formaat van een bank – of het nu een twee- of driezitter is of een hoekbank – bepaalt het voor een belangrijk deel de sfeer van jouw woonkamer. Houd je van eenheid, dan moet de bank passen bij de stijl die je al hebt of moet je naast de bank ook andere meubels vervangen. Maar natuurlijk kunnen meubels van verschillende stijlen vaak ook prima naast elkaar bestaan.
Hier komt een stukje ruimtelijk inzicht om de hoek kijken. Een bank die te groot of juist te klein is voor de ruimte waarin het komt, is standaard een mismatch. Vind je dat zelf lastig in te schatten, vraag dan zeker een ervaren adviseur om zijn mening.
Naast de uitstraling van bepaalde materialen of banken, moet je zeker ook een bank kopen die past bij je persoonlijke situatie. Bestaat je huishouden uit jonge kinderen en/of huisdieren? Kies dan voor een degelijke en makkelijk te reinigen stof of leersoort. Er zijn verschillende kwaliteitsgradaties qua materialen, houd daar rekening mee.
Hoe mooi de plaatjes op internet of de opstellingen in de winkel ook zijn; toch kan het wellicht niet helemaal op jouw lijf zijn geschreven. Bedenk dat er enorm veel maatwerk mogelijk is … qua (elektrische) ondersteuning, maar ook bijvoorbeeld qua poten, de bekleding en de kleur; maak de keuzes die het beste bij jou passen.
Een bank is een meubelstuk dat je normaal niet ieder jaar vervangt … jouw smaak of sfeer kan soms wel per jaar of soms zelfs per seizoen veranderen. Kies daarom voor een bank met een redelijk neutrale kleur. Opvallender kleuraccenten kan je eenvoudiger (en goedkoper) maken door accessoires of het verven van een wand. Hoe gedurfd je ook bent, kies hier beter voor zekerheid. |